ПАРТНЕР ЄВГЕНА ЩЕРБАНЯ: ЙОГО ВБИВСТВО ЗАМОВИЛИ КУЧМА І ЛАЗАРЕНКО

Понеділок, 25 березня 2013, 10:19

Бізнес-партнер Євгена Щербаня Юрій Дєдух вважає, що його вбивство замовили Павло Лазаренко і Леонід Кучма.

Про це він заявив в інтерв'ю Forbes.Ua.

"Це однозначно Леонід Кучма і Павло Лазаренко. Основна мета вбивства Жені - усунути його як політичного конкурента. Тому що Ліберальна партія України в той час займала дуже вагомі позиції. Як мінімум 60% народних депутатів тоді підтримували ліберальні ідеї, а бюджет країни, за великим рахунком, писався в кабінеті у Євгена Щербаня", - заявив він.

Більш того, за словами Дєдуха, Щербань планував оголосити імпічмент Кучмі, тому "останній з Лазаренком і замовили вбивство".

"Коли ми з ним спілкувалися 2 листопада 1996 телефоном, він сказав, що за ним йде полювання, коло звужується і ситуація дуже серйозна. Після чого сказав: "Дивись, щоб тебе десь не "представили". Він планував з Москви летіти до Києва. Я досі не можу зрозуміти, чому він полетів у Донецьк. Тому що по прильоту до Києва він планував зібрати в парламенті нараду і оголосити імпічмент Кучмі. Він мені особисто сказав це телефоном", - розповів Дєдух.

За його словами, питання про імпічмент Кучми в парламенті піднімалося три або чотири рази. "Кілька разів навіть проводився підрахунок голосів, але там щось не "зрослося". Люди досі бояться говорити про це", - говорить він.

"Про плани Євгенія оголосити імпічмент Кучмі знали багато. Про це точно знав Володимир Щербань, брати Клюєви, а сьогодні з цього хочуть зробити таємницю", - запевняє Дєдух.

Що стосується Тимошенко, то Дєдух впевнений, що вона була не причетна.

"Євген був за національністю татарин, хоча і не мусульманин, тому на жінок у нього були східні погляди. Він з ними не воював, жінки створені для іншого. І з Тимошенко Євген не воював, і не ставився до неї як до людини, яка могла перешкодити йому в бізнесі", - сказав він.

"Юлія Тимошенко була п'ятим елементом. Вона жодних рішень не ухвалювала і тільки виконувала волю двох вождів - Кучми і Лазаренка", - запевняє Дєдух.

"Лазаренко - це унікальний тип. За руку я ніколи його не тримав, але пам'ятаю, що на початку 1990-х була певна пропозиція з ним працювати, і я по своїх "каналах" розбирався, хто такий Лазаренко. Мені вже тоді сказали, що це "Паша-пилосос". Тоді ми вирішили, що з ним працювати не варто ", - сказав бізнес-партнер Щербаня.

"З Лазаренком у Євгена були проблеми. По сьогоднішній день є векселі Гео Банку, яким володів Лазаренко, з яких випливає, що Гео Банк був винен Євгену Щербаню близько $ 500 млн. Зрозумійте, якщо людина - прем'єр-міністр, не можна прямо оголосити, що він ворог", - повідомив він.

Дєдух впевнений, що вбивство Щербаня організували спецслужби, а все повісили на банду Кушніра.

"Може, навіть не "повісили", а змусили їх взяти на себе. Я ще раз повторюю - вбивство Щербаня організували спецслужби. І було відпрацьовано як мінімум три сценарії вбивства Євгена - я про це знаю. Тому Кушнір в тій грі був розмінною фігурою", - вважає Дєдух.

У Дєдух немає документів, що доводять сказане, оскільки їх вкрали з сейфа в його будинку у Флориді. Але він готовий давати свідчення в суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування