У Криму на довиборах перемагають регіонали, були порушення

Понеділок, 25 березня 2013, 10:50

На довиборах до Верховної Ради Криму в двох мажоритарних округах замість вибулих депутатів перемагають висуванці Партії регіонів.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на територіальні виборчі комісії. 

В окрузі №11 з центром у Красноперекопську, за попередніми даними, вибори виграв регіонал Владислав Хмельков, який очолює правління Кримського содового заводу.

За нього голосували понад 80% тих, хто прийшов на вибори за явки менше 40%.

Найближчий конкурент переможця комуніст Павло Синяков набрав лише 6,5% голосів, а висуванець "Руської єдності" Костянтин Михайлов – трохи більше 2%.

Вибори в цьому окрузі проводилися, оскільки обраний тут 2010 року Сергій Куніцин став народним депутатом.

В окрузі №50 (Чорноморський район) лідирує представниця Партії регіонів, глава райдержадміністрації Світлана Лужецька – 55% голосів за явки 42%.

Друге і третє місця посідають Сергій Желев (партія "Україна – вперед!") й Олег Соломахін (КПУ), у них, відповідно 13%  і 12% голосів виборців.
 
Представники Кримського відділення Комітету виборців України заявляють, що зафіксували організований підвіз на виборчі дільниці із цехів Кримського содового заводу в окрузі №11, хоча відзначили, що голосування загалом проходило тут без серйозних порушень.

Водночас, за підсумками виборів в окрузі №50 голова Кримського відділення КВУ Андрій Крисько заявив, що результати голосування в Чорноморському під час проміжних виборів депутата Верховної Ради викликають сумніви у зв’язку з непрозорістю процедури підрахунку голосів у територіальній виборчій комісії.

За його словами, голова тервиборчкому необґрунтовано відмовилася пустити на засідання представника КВУ.

Крисько також відзначив велику кількість правоохоронців, які перебували у приміщенні виборчої комісії і довкола нього, що "перевищувало всі зрозумілі норми".

Довибори в окрузі №50 проводилися, оскільки обраний тут 2010 року Григорій Груба став народним депутатом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News