Ставицький обіцяє, що з "трубним" консорціумом все скоро вирішиться

Вівторок, 26 березня 2013, 10:18

Питання створення газотранспортного консорціуму буде вирішено під час проведення "круглого столу" через кілька тижнів.

Про це заявив українським журналістам у Брюсселі міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький увечері 25 березня після зустрічі з комісаром ЄС з питань енергетики Гунтер Еттінгером, передає УНІАН.

"Зараз остаточно узгоджується з робочими групами, і я так розумію, що протягом всього двох тижнів все сформатується, і буде визначено місце, і де він буде проходити. А те, що він буде - це сто відсотків", - сказав міністр.

Ставицький зазначив, що під час зустрічі з комісаром ЄС обговорював питання "імплементації останніх домовленостей України і ЄС, які були досягнуті в лютому цього року".

При цьому, відповідаючи на питання про те, чи є у міністерства бачення, яким повинен бути новий газовий консорціум: двосторонній або тристороннім, міністр відповів: "Круглого столу" дочекайтеся, все буде зрозуміло".

Як відомо, 25 лютого Ставицький заявив журналістам у Брюсселі про те, що отримав пропозицію від Еттінгера про створення тристороннього газотранспортного консорціуму.

Він також зазначив, що в найближчі тижні має відбутися "круглий стіл".

За словами міністра, українська сторона пропонувала провести його в Києві і обговорити питання створення консорціуму, залучаючи до розмови провідні європейські компанії, фахівців, представників країн каспійського регіону, а також компаній із США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування