Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара: Україна не буде виходити з Європейського енергоспівтовариства

Середа, 27 березня 2013, 12:00

Україна не збирається виходити з Європейського енергетичного співтовариства, незважаючи на те, що Київ не задоволений нинішнім рівнем співпраці.

Про це заявив глава українського міністерства закордонних справ Леонід Кожара в інтерв'ю "РИА Новости".

Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що Україна найближчим часом прийме рішення про своє подальше членство в ЄЕС, так як Київ не бачить ніякого ефекту від вступу в спільноту.

"На сьогоднішній день ми не збираємося переглядати наші домовленості. Ми вважаємо, що участь України в Європейському енергетичному співтоваристві в цілому справляє позитивний вплив, як на європейську сторону, так і на Україну", - сказав Кожара.

До того ж, за словами міністра, ЄС пов'язує участь України в ЄЕС з перспективою підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Він підкреслив, що Україна є одним із самих надійних елементів Європейського енергетичного співтовариства і виконує взяті на себе зобов'язання.

Минулого тижня глава російського уряду Дмитро Медведєв заявив, що участь Росії в консорціумі з управління українською ГТС можлива при відмові Києва від приєднання до енергетичних правил ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування