Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перше грудня" закликає до бойкоту

Середа, 27 березня 2013, 14:37

Ініціатива "Першого грудня", до якої входять відомі інтелектуали країни, запропонувала п'ять кроків, які можуть змінити інформаційний простір країни.

Про це повідомили в прес-службі ініціативної групи.

"Інформаційний простір, який нехтує права, гідність, культурні смаки, духовні потреби і саме життя суспільства, повинен готуватися до неминучого бойкоту людей", - йдеться в повідомленні прес-служби ініціативи.

Моральні авторитети нагадали політикам та власникам медіа, що великий капітал може стати партнером суспільства, якщо тверезо усвідомить масштаб збитків від страху перед владою.

"Пам’ятайте, що втрата свободи слова і національного сенсу інформаційного простору завжди призводить до втрати і великого національного капіталу", - вважають члени ініціативної групи.

Вони висловили підтримку журналістам, які дають приклади особистої громадянської позиції усьому суспільству.

Вони закликали журналістів стати ініціаторами широкої загальнонаціональної зустрічі з участю громадських активістів та організацій, аби обговорити стан інформаційного життя країни і спільні найнагальніші дії.

Група "Першого грудня" закликала громадськість розпочати системну кампанію задля створення в Україні незалежного суспільного мовлення та схвалення необхідного національного законодавства.

"Ми запрошуємо українські інтелектуальні середовища, редакції і колективи часописів та електронних медіа...і кожного, хто усвідомлює важливість думки та моральних цінностей, розпочати формування "розумного простору" - альтернативного нинішньому інформаційному простору, неформального, але візуально", - вважають в ініціативі.

Як відомо, до "Першого грудня" ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування