Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Польщі нічого не чули про Олімпіаду–2022 з Україною

Четвер, 28 березня 2013, 08:10

У Польщі нічого не знають про ідею проведення разом з Україною Олімпіади 2022 року.

Про це заявила прес-секретар Міністерства спорту Польщі Катажина Коханяк, повідомляє УНІАН.

За словами Каханяк, українська сторона офіційно не зверталася до польської з ідеєю разом подавати заявку на організацію зимової Олімпіади 2022 року.

За її словами, вона не чула про переговори стосовно подачі заявки трьома державами: Польщею, Словаччиною та Україною.

Про Україну не згадує і прем’єр Польщі Дональд Туск, який заявив, що вважає реальним організацію та проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року лише разом зі Словаччиною.  

Як повідомляє польське інформаційне агентство РАР, про це він сказав у словацькому місті Попрад, де бере участь у міжурядових польсько-словацьких консультаціях.

"Ми маємо насправді реальний шанс. Ця спроба також завдяки тому, що ми є разом, є реальною. Це не лише мрія, а конкретний план", - сказав Туск.

Він висловив упевненість, що Польща і Словаччина у випадку виграшу конкурсу на організацію Олімпіади отримають вигоду так само, як інші, попередні організатори.

Як повідомлялося, наприкінці лютого президент Віктор Янукович заявив, що українська влада розглядає можливість спільного проведення зимової Олімпіади 2022 року разом з Польщею та Словаччиною, зауваживши, що обговорював таку можливість з президентами цих країн під час візиту до польської Вісли 20-21 лютого.

Проведення зимової Олімпіади є одним із національних проектів України, який Кабінет міністрів затвердив у вересні 2012 року.

Заявки на проведення цього заходу будуть прийматися у 2014 році. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...