Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Лозинського вважає, що його треба було випустити на волю

Четвер, 28 березня 2013, 10:14

Адвокат Віктора Лозинського Ярослав Зейкан шкодує, що не вдалося звільнити його підзахисного.

Про це він написав у себе на Facebook.

"Суд і звинувачення визнали, що за весь період конфлікту Лозинський перебував під прицілом пістолета, а це стан необхідної оборони, що виключає кримінальну відповідальність особи (ст. 36 КК). Отже, Лозинського слід було звільнити від кримінальної відповідальності", - написав адвокат.

"На жаль, ми адвокати, не впоралися з цим завданням. Потерпілий О., колишній конвоїр, розгулював по лісу з декількома пістолетами й ножем. Носіння зброї без дозволу є злочином (ст. 263 КК). У своїх особистих записах О. (том 2 л. 250) називає себе "офіцером сил неба", "князем" і вказує, що він розробив бойову операцію проти рабів, які зайняли його землю і 2009р. - це рік початку операції ", - заявив Зейкан.

Адвокат послався, що "з показань його матері він двічі намагався її вбити і будучи тверезим бив до крові свою дружину".

"Безумовно, ця людина була небезпечною для людей. Припинити цей злочин Лозинський був зобов'язаний. Цьому факту ні слідство, ні суди належної оцінки не дали", - заявив Зейкан.
 
Він також послався на статтю 68 КПК вимагає, щоб свідки, які дали свідчення з чужих слів, були допитані в суді.

"Але цього не сталося. В суді були оголошені протоколи досудового слідства, і захист був позбавлений ​​можливості поставити їм свої питання, що неприпустимо", - заявив Зейкан.

Він процитував слова одного зі свідків.

"Свідчення, які я давав раніше, я давав без захисників і з застосуванням морального і фізичного насильства ... Мені казали, щоб я сказав, що стріляв Лозинський, однак я цього не бачив ... Я не спав, не їв, незнайомі люди надягали мені на голову поліетиленові пакети, я двічі втрачав свідомість ... Я підписав би і заяву що вбив Кеннеді ... ", - процитував слова свідка адвокат.

"Вважаю, що в ЗМІ поширюється одностороння інформація, що викривлює справжню картину подій. А варто було б вислухати й іншу сторону ..", - написав Зейкан.

Як відомо, 1 березня Вищий спецсуд скоротив перебування екс-нардепа Віктора Лозинського у в'язниці до 10 років. Він змінив йому статтю вбивство на хуліганство, залишивши статті про нанесення травм середньої тяжкості та умисні тяжкі тілесні ушкодження.

 Слід зазначити, що зброя, яка була у руках убитого Оліника, не стріляла. Самого Олійника також називали місцевим блаженним.

Адвокат Зейкан в 2006 році був присутній у суді над банкіром Виноградовим, який організував замах на свою колишню дівчину, і за допомогою найманця облив їй обличчя кислотою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування