Тимошенко переведуть до колонії, лише коли медики дозволять

Четвер, 28 березня 2013, 11:48

Юлія Тимошенко буде етапована до Качанівської колонію з лікарні лише за наявності згоди на це медиків, які курують курс її реабілітації.

Про це заявив перший заступник голови Державної пенітенціарної служби Сергій Сидоренко журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це (терміни етапування Тимошенко до колонії) залежить від висновку медичних працівників, у першу чергу, тієї установи, де вона проходить курс реабілітації", - зазначив він.

"Ми знаємо, що всі рішення корегуються й звіряються зі фахівцями клініки "Шаріте". Тому все залежить тільки від рекомендацій медпрацівників", - сказав Сидоренко.

На запитання, чи означає це, що якщо медики будуть проти етапування Тимошенко, заявляючи, що вона продовжує потребувати лікування й реабілітації, то пенітенціарна служба не буде вживати жодних радикальних дій, Сидоренко відповів:

"Безумовно, ми не можемо наполягати, бо процес лікування й медичні висновки – це основні фактори, на яких базуються наші дії".

Тобто, як пояснив перший заступник керівника ДПтС, екс-прем’єр буде переведена до Качанівську колонію тільки тоді, коли медики скажуть, що це можна робити.

Як відомо, 11 жовтня 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. Однак 9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків).

Тактику й медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування