Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент ПАРЄ хоче змінити систему нагляду за Україною

Четвер, 28 березня 2013, 14:07

Президент ПАРЄ вважає, що на сьогодні розглядається потреба змінити систему моніторингового нагляду за країнами, які отримали членство в Раді Європи.

Про це голова ПАРЄ Жан-Клод Міньйон заявив під час зустрічі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем, повідомляє прес-служба Мінюсту.

"На часі робити еволюцію процедури моніторингу. Ми ставимо на меті саме допомагати, підтримувати, ділитися досвідом з новими членами організації, а не наглядати за ними", - зазначив він.

"Ми також мусимо брати до уваги особливості країн – їх історію, культуру, традиції, і не нав‘язувати стандарти, навіть якщо вони гарно працюють в інших країнах", - додав президента ПАРЄ.

Крім того, у повідомленні міністерства зазначається, що Міньйон висловив жаль з приводу того, що в українська опозиція відмовилася брати участь в роботі Конституційної Асамблеї.

Президент ПАРЄ також зазначив, що Рада Європи очікує від України подальших кроків з реформування судової системи, реформування міліції, інтенсифікації боротьби з корупцією.

Також, перед Україною стоїть завдання щодо удосконалення правил проведення виборів, виконання рішень Європейського суду, розширення співпраці з міжнародними організаціями з метою боротьби з торгівлею людьми та відмиванням грошей.

При цьому, за словами Президента ПАРЄ, в Раді Європи існує усвідомлення, що реформи займатимуть певний час і не можуть відбутися в одну мить.

Він також підтримав угоду щодо Асоціації між Україною та ЄС. "І зроблю усе від мене залежне, щоб вона була підписана в листопаді цього року", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: