Дозвіл на доступ до серверу інтернет-видання дав суд – міліція

Четвер, 28 березня 2013, 19:23

Інформація про те, що правоохоронці втручаються в діяльність інтернет-видання "Цензор.нет", не відповідає дійсності.

Згідно з відповіддю Голосіївського райуправління міліції на запит "Телекритики", дозвіл на доступ до серверу ЗМІ дав суддя Голосіївського району.

За інформацією міліції, 25 лютого 2013 року розпочалося слідство у кримінальному провадженні за заявою судді Вищого господарського суду щодо погроз її життю та здоров'ю.

У своїй заяві, як йдеться у коментарі,  суддя повідомила, що з початку 2012 року невідомі особи в інтернеті розміщують коментарі з серйозними погрозами на її адресу ( ч. 1 ст. 377 КК – "Погроза або насильство щодо судді").

18 березня за клопотанням слідчого Голосіївського райуправління міліції суддею Голосіївського району була винесена ухвала про тимчасовий доступ до речей і документів та надано дозвіл слідчому на доступ до серверу з встановленою IP-адресою.

"В подальшому, з метою виконання ухвали судді, було надано доручення оперативним працівникам Управління по боротьбі з кіберзлочинністю перевірити даний сервер з IP-адресою", - йдеться у повідомленні.

"Зазначимо, що під час проведення слідчих дій міліція діяла в рамках чинного законодавства, втручання в діяльність інтернет-сайту не було", - додали у заяві.

Як відомо, представники столичної міліції 22 березня намагалися отримати доступ до сервера інтернет-видання "Цензор.нет" через коментарі під статтею про суддю Жанну Бернацьку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування