У п'ятницю піротехніки підриватимуть лід, щоб не було підтоплень - Вілкул

Четвер, 28 березня 2013, 23:43

Піротехнічні групи почнуть з п'ятниці підривати кригу для проходження води у водоймах.

Про це повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул в ефірі Першого національного.

"Із завтрашнього дня ми починаємо підрив льоду для ефективного пропуску паводку", - заявив він.

У свою чергу голова Державної служби з надзвичайних ситуаціях (ДСНС) Михайло Болотських повідомив, що підготовлено 90 піротехнічних груп для підривів заторів.

Він також зазначив: "Що стосується наших водосховищ, гідроспоруд, у нас сьогодні достатній вільний об'єм для прийняття талої води. Ці споруди будуть шляхом регулювання забезпечувати нормальний пропуск талих вод".

За словами Вілкула, в боротьбі з підтопленнями завдання місцевих органів влади - забезпечити чисті зливові споруди, стічні і каналізаційні системи.

Як зазначив віце-прем'єр, за результатами аналізу є недоробки щодо очищення зливових систем в п'яти областях.

"Якщо ситуація не буде виправлена ​​до суботи, то будуть прийматися серйозні кадрові рішення і в регіонах", - заявив він.

Як розповів Болотських, ДСНС має два десятки повітряної техніки, яку можна буде використовувати для надання допомоги і захисту населення у разі надзвичайної ситуації.

"Весь склад сил і засобів готовий, перевірений. Техніка справна. Особовий склад готовий застосовувати свої практичні професійні знання. Техніка сконцентрована в тих районах, яким може загрожувати затоплення", - запевнив глава ДСНС.

Як відомо, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, який вже подав у відставку, заявляв, що в столиці перевірені всі зливові системи, вони прочищені і готові до роботи.

"Але все залежатиме від того, як танутиме сніг. Все буде залежати від погодних умов. Якщо будуть перепади такі, що сніг розтопився і замерз, то ці прийомники льодом можуть покритися. Тому дуже важливо розуміння всіх моментів. Люди повинні розуміти, що це стихійне явище, яке буває один раз на 100 років. Їм треба відмовитися від поїздок на приватному транспорті і дати можливість розчистити зливоприйомники від льоду", - сказав він.

"Якщо цього не буде, то будуть дуже великі проблеми, автівки будуть плавати по свої дахи. І потім будуть знову казати, що влада не змогла зробити…", - зазначив Мазурчак.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...