Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний суд не розглядатиме позбавлення мандату Власенка

П'ятниця, 29 березня 2013, 08:04

Вищий адмінсуд відмовився передати скаргу Сергія Власенка на його рішення про позбавлення депутатського мандата на розгляд Верховного суду.

Про це повідомляє прес-служба Батьківщини.

Підставою для подання Сергієм Власенком заяви були прямо протилежні рішення Вищого адміністративного суду у його справі та у справі Владислава Каськіва.

"Незважаючи на очевидність підстав для передачі справи до Верховного суду, це рішення було цілком очікуване для мене, оскільки ВАСУ постійно демонструє свою рабську суть по відношенню до Януковича та його забаганок", - сказав Власенко.

"Це буде ще одним аргументом у моїй скарзі до Європейського суду з прав людини. Для опозиційних політиків в Україні немає правосуддя ані у кримінальних справах, як у Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інш., ані у цивільних та адміністративних справах", - додав він.

У "Батьківщині" зазначили, що Європейський суд з прав людини вчергове змушений буде дати об‘єктивну оцінку судовій системі та стану демократії в Україні.

"Це є черговим свідченням політичної мотивації дій влади у позбавленні захисника лідера опозиції Юлії Тимошенко та опозиційного депутата його депутатського мандата", - вважають в партії.  

Як відомо, 6 березня 2013 року Вищий адміністративний суд, спираючись на сфальшоване рішення регламентного комітету ВР, задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака та позбавив Сергія Власенка депутатського мандата.

Це рішення було визнано політично вмотивованим європейськими інституціями і Державним департаментом США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування