Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Доктор "Пі" заявив, що до нього застосовують тортури і погрожують

П'ятниця, 29 березня 2013, 09:22

Андрій Слюсарчук, відомий як "Доктор "Пі", який звинувачується у шахрайстві, заявив, що у львівському СІЗО до нього застосовувалися тортури.

Про це в п'ятницю пише "Комерсант-Україна".

На судовому засіданні в четвер у справі "Доктора "Пі" передбачалося опитати понад 20 свідків - співробітників Кременчуцької райлікарні.

Однак Слюсарчук відмовлявся вийти з машини, пояснюючи, що "хворий" і "не в змозі слухати справу". Крім того, він наполягав на "негайному лікуванні його бронхів".

Після довгих умовлянь підсудний пройшов в зал, сів на лаву біля своїх захисників і взявся кашляти.

Коли суддя Назарій Дулебко оголосив про початок слухань, підсудний встав і зробив заяву: "Ось уже кілька днів я хворий, але мені не дають ніяких ліків".

"Протягом тижня співробітники львівського СІЗО знущаються наді мною фізично і психологічно. Мене б'ють, заламують руки і годинами тримають у наручниках", - заявив Слюсарчук.

"Прошу вас захистити мене від цих тортур і припинити психологічний тиск на мене. Мені погрожують, що переведуть в камеру до геїв, де мене зґвалтують. У київському СІЗО такого не було", - додав він.

Адвокати підсудного поспішили надати судді довідку про стан здоров'я підзахисного, де був вказаний діагноз - ГРЗ. Сторони процесу прийшли до думки, що "в такому стані Слюсарчук не може бути присутнім на суді", після чого суддя оголосив перерву до 8 квітня.

Головний спеціаліст по зв'язках з громадськістю управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків сказав, що "звинувачення, висунуті Слюсарчуком, не відповідають дійсності".

"Ніхто його не б'є і не погрожує йому. Він дотримує всі умови режиму, від їжі не відмовляється. Можу лише зазначити, що він дуже зневажливо ставиться до персоналу СІЗО", - додав чиновник.

Демків підтвердив, що Слюсарчук "кілька днів тому відчув себе погано", але лікарі визнали, що він може знаходитися в суді.

Як відомо, Слюсарчука звинувачують у скоєнні ним злочинів, передбачених ст. ч. 2 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження), ст. 138 (незаконна лікувальна діяльність), ч. 2, 3 ст. 190 (шахрайство), та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування