Північна Корея не оголошувала війну, перекладачі наплутали - ЗМІ

Субота, 30 березня 2013, 09:25

Заяву Північної Кореї з вини перекладачів помилково було сприйнято як оголошення війни.

Про це пише "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на "Washington Post".

Пізніше було уточнено, що в оригінальному тексті заяви з Пхеньяну йдеться лише про те, що КНДР буде діяти "за законами воєнного часу" в разі провокацій Сеула проти неї, які поки не відбулися.

При цьому північнокорейська влада не виключила, що "жорстка відповідь" може перерости в "повномасштабну" і навіть "ядерну" війну.

У Південній Кореї на заяву відреагували спокійно: загрози нападу звучать з Пхеньяну чи не щодня, і "нічого нового" у них не побачили. Країна продовжує жити в звичайному режимі.

По-перше, технічно стан війни між двома Кореями ніколи не припинявся, оскільки Корейська війна закінчилася в 1953 році всього лише перемир'ям, яке так і не змінилося повноцінними мирним договором.

По-друге, Північна Корея поки не зробила ніяких конкретних кроків до фактичної війни. Зосередження військ на кордоні не зафіксовано, жодних ознак підвищення активності армії також немає.

Крім того, промисловий комплекс Кесон, який управляється спільно Сеулом і Пхеньяном, в суботу продовжив свою звичайну роботу: працівники та транспорт вільно перетинають кордон між країнами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування