Киян просять не виходити з дому. Вілкул каже, що на дорогах стабільно

Субота, 30 березня 2013, 10:00

Віце-прем’єр Олександр Вілкул заявляє, що на ранок суботи ситуація на столичних дорогах є стабільною.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє державне агентство УКРІНФОРМ.

"Учора ввечері пройшла перша посипка доріг у Києві, тобто працювала вся техніка. Сьогодні о 6-й ранку я провів об’їзд доріг міста Києва, була друга черга посипання. Ситуація стабільна", - констатував урядовець.

Він нагадав, що, за прогнозами Гідрометцентру, у суботу близько 12 години дня у Києві очікується перехід снігу в дощ. Тож у цьому зв’язку постане інше актуальне питання – боротьба з підтопленням.

"О 13.00 відбудеться загальнонаціональний селектор щодо цього питання. Найголовніше – що в нас є вільні ємності у водосховищах. Усього в Україні їх 6,6 мільярда метрів кубічних вільних, у тому числі у Київському водосховищі 700 млн кубометрів, у Канівському – майже 300 мільйонів. Тобто, цього достатньо повністю", - запевнив Вілкул.

Водночас він не виключив можливості виникнення локальних проблем. Для ліквідації їх наслідків уже розставлена техніка та перебувають напоготові спеціалісти з дренажними насосами. Окрім того, розроблені плани усунення аварій, зазначив віце-прем’єр.

Вілкул також повідомив, що термін обмеження на в’їзд великовантажного транспорту до Києва залежатиме від погодних умов.

"Обмеження на в’їзд фур у місто Київ триватиме стільки, скільки це необхідно, щоб нормалізувалося функціонування всіх доріг… Щодо транзитного транспорту, рішення ухвалюватиметься залежно від погоди", - наголосив урядовець.

Водночас, за його словами, автомобілі, які завозять до Києва продукти харчування та промислові товари першої необхідності, ідентифікуються і пропускаються – вибудована система взаємодії з магазинами і супермаркетами.

Разом з тим, прес-служба КМДА з посиланням на Міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій повідомляє, що наразі рух ускладнено лише за маршрутом тролейбусу №35, який курсує від станції метро "Дорогожичі" до вул. Івашкевича.

Наразі у столиці на маршрутах громадського транспорту курсують: 182 автобуси, 260 тролейбуси, 173 трамваї. Загальна кількість автобусів, які працюють в режимі маршрутних таксі становить 600 одиниць.

Станом на 7:00 30 березня для очищення столиці від снігу залучено 564 одиниць техніки та 8 тисяч працівників комунальних служб. Крім того, задіяні також підрозділи МНС.

Першочергово комунальники очищають підходи до будинків та метрополітену, сходи у підземні переходи, а також прибудинкові території.

За прогнозами синоптиків, опади продовжуватимуться, також очікується дощ. Тож міська влада звертається до киян з проханням не виїжджати та не виходити з домівок без нагальної потреби.

До усіх торгових мереж вчасно доставлено хліб та інші продукти харчування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування