Екс-міністр пропонує приєднати до Києва передмістя

Субота, 30 березня 2013, 12:59

Сучасні комфортабельні райони Києва, з'єднані автобанами з центром міста, повинні з'явитися у Вишгороді, Ірпені, Обухові, Борисполі, Броварах.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише екс-міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда.

"Вирішити ж проблему забезпечення киян новим якісним житлом повинні, згадавши про нинішні околиці. Зовнішня лінія забудови повинна пройти по підкиївських містечках - Вишгороду, Ірпеню, Обухову, Борисполю, Броварах. На основі цих містечок можна облаштувати сучасні комфортабельні райони Києва, з'єднавши їх з центром багатоканальним швидкісним трамвайним сполученням і автобанами. Щоб за короткий час можна було доїхати з однієї частини міста до іншої", - зазначив Куйбіда.

На думку екс-міністра, "будівництво житла треба негайно відібрати з рук невеликої групи чиновників-шахраїв, які наживаються на хаосі, що панує в цьому секторі".

Щоб зберегти київські парки та історичні місця, відзначає він, слід ввести мораторій на забудову в центрі і перенасичених житлових масивах.

"Важливою передумовою перетворення Києва на глобальне місто є розвиток сучасної інфраструктури (від доріг до інтернету). Треба розробити новий Генеральний план розвитку Києва до 2025 року, заклавши в основу його розвитку глобальні підходи до вирішення проблем", - констатував Куйбіда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування