Лише 65 депутатів наважились розказати про своїх помічників

Середа, 6 березня 2013, 18:57

Лише 65 народних депутатів з усього складу Верховної Ради оприлюднили інформацію про своїх помічників.

Про це повідомила Громадянська мережа "ОПОРА", яка надсилала запит до парламентаріїв.

Згідно з інформацією, серед тих, хто відповів на прохання - 42 представника фракції "Удар", 13 – ВО "Батьківщина", 4 представники Партії регіонів, троє – із ВО "Свобода" і троє позафракційних.

"Частина депутатів надіслала не лише прізвища помічників, а й їхні попередні місця роботи, контакти та перелік обов’язків, які вони виконують", - сказано у повідомленні.

"УДАР" - єдина фракція, яка повністю оприлюднила список помічників нардепів, які працюють на платній основі, на яких поширюється дія закону "Про державну службу" та які закріпленні до фінансового та кадрового обслуговування до Апарату Верховної Ради", - додали у заяві.

"Окрім того, "ОПОРА" отримала автобіографії членів фракції, а також адреси приймалень в регіонах", - розповіли в громадянській мережі.

"Прізвища помічників-консультантів, що працюють на громадських засадах, фракція "Удар" не надала, посилаючись на закон "Про захист персональних даних", - сказано у заяві.

"ОПОРА" також оприлюднила список депутатів, які надали дані про своїх помічників-консультантів.

З ВО "Батьківщина" дані про своїх помічників-консультантів оприлюднили: Аваков Арсен, Ар'єв Володимир, Васюник Ігор, Вознюк Юрій, Королюк Валентин, Кубів Степан, Кужель Олександр, Лунченко Валерій, Луценко Ірина, Немиря Григорій, Оробець Леся, Полочанінов Володимир, Яворівський Володимир.

З Партії регіонів про дані про своїх помічників-консультантів надали Воропаєв Юрій, Добкін Михайло, Риженков Олександр, Рудьковський Микола, з ВО "Свобода" - Бублик Юрій, Панькевич Олег, Головко Михайло.

З позафракційних - Доній Олександр, Івахів Степан, Міщенко Сергій.

В "ОПОРі" нагадали, що в межах року на помічників народних депутатів витрачається близько 107 мільйонів гривень з державного бюджету.

Згідно з чинним законодавством народний депутат може мати до 31 помічника-консультанта.

Вони працюють за строковим договором, сумісництвом або на громадських засадах.

На чотирьох помічників-консультантів народних депутатів поширюється закон "Про державну службу в Україні". Їм може бути присвоєно до сьомого рангу четвертої категорії посад. Ці особи закріплюються за Апаратом Верховної Ради України або виконавчих апаратів органів місцевого самоврядування.

Позаштатні помічники мають такі ж повноваження, як і штатні (посвідчення, доступ до кабінетів чиновників усіх рівнів, доступ до баз даних, телекомунікаційних мереж тощо). Саме тому оприлюднення їхніх імен так само важливе, як і штатних помічників.

Як відомо, на звернення Руху Чесно тільки 20 депутатів  з 445 нині діючих погодились оприлюднити інформацію про своїх помічників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News