Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головна версія: харківського суддю вбили через колекцію - міністр

Четвер, 7 березня 2013, 09:06

Харківського суддю Володимира Трофимова швидше за все вбили через його колекцію.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко під час гарячої лінії в газеті "Факти".

"Зараз у слідства залишилася практично одна версія: суддю вбили через його вельми різнобічну колекцію. Трофимов збирав порцеляну, старовинні монети, ордени і медалі", - повідомив він.

"Спочатку було ще кілька версій, що стосуються мотивів убивства. Припускали, що злочин міг бути пов'язаний з професійною діяльністю судді, до того ж він був скоєний 15 грудня, в День працівників суду", - розповів міністр.

"Розглядався й варіант ритуального вбивства, по сектантським мотивам. Але тепер коло осіб, які, можливо, причетні до злочину, звузилося. Це кілька людей", - уточнив Захарченко.

"Оголошення про підозру їм поки не вручили, але один, житель Донецької області, уже затриманий. Причиною того, що злочинці відрізали убитим голови і забрали з собою, слідство вважає бажання приховати, яку зброю використовували вбивці", - зазначив він.

Міністр розповів, що "за результатами експертиз, на одязі жертв і у приміщенні знайдені сліди пороху".

"Швидше за все, суддю та членів його сім'ї вбили пострілами у голову. Дослідивши кулі, можна було б встановити, з чого стріляли, особливо якщо зброя вже десь "засвітилася", - уточнив він.

"Обмовлюся відразу: експерти вважають, що злочинці стріляли не з табельної зброї. Решта - поки таємниця слідства", - підсумував Захарченко.

Як відомо, у Харкові вранці 15 грудня 2012 року - в День працівників суду - у власній квартирі були вбиті 58-річний суддя Фрунзенського районного суду Володимир Трофимов і вся його сім'я - 59-річна дружина, 30-річний син і 29-річна цивільна дружина сина. Всім убитим відрізали голови, синові Трофимова відрізали голову, коли той був ще живий. Голови жертв не знайдені.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування