Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кужель розповіла про "вбивчий компромат" Щербаня

Четвер, 7 березня 2013, 10:18

Вбитий у 1996 році депутат Євген Щербань мав конфлікт і "вбивчий компромат" на "Ітеру".

Про це повідомила свідок Олександра Кужель в рамках слідчих дій у суді.

За її словами, вперше вона познайомилася зі Щербанем на зустрічі, організованій Павлом Лазаренком, присвяченій економічному розвитку східних областей.

Вона розповіла, що у фракції створеній Щербанем були поважні стосунки, "ніхто нікого через коліно не ламав".

Кужель уточнила, що ніякого конфлікту між Щербанем і Лазаренком не було.

"На початку вересня Євген нас ошарашив, що його мають убити", - розповіла вона.

"В цей час в парламенті діяла слідча комісія по енергетичному ринку країни, і Щербань обіцяв їй дати "вбивчі" матеріали по одній з фірм. На допиті я не називала цю фірму - це була "Ітера", - сказала Кужель.

"Коли я спитала через кілька тижнів Щербаня, чому він мені не дає матеріали, він посміхнувся і сказав: "Я хочу, щоб ти була жива". Через кілька тижнів Щербаня убили", - розповіла свідок.

Вона уточнила, що Щербань не називав конкретно джерел своїх проблем. "Я знаю, що загроза шла від "Ітери", але хто її очолював, я не знаю", - розповіла Кужель.

"Ми були впевнені, що це політичне убивство, а не економічне, він завжди добре вів бізнес. Те, що він уліз у політику, визначило його долю. Всі казали, що це вбивство могли провести лише спецслужби", - уточнила вона.

Кужель також розповіла, що Євген Щербань був дуже дружним з Володимиром Щербанем, тільки дякуючи його підтримці той став губернатором.

Але коли Євген Щербань заявив, що на виборах президента він підтримає Марчука, Володимир Щербань "взбєлєнілся і вийшов з партії".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...