Допомагати Луценку будувати рух будуть 3 польових командири

Середа, 10 квітня 2013, 08:17

Анонсований Юрієм Луценком рух вже формується, його кістяк - це польові командири Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Юрій Луценко та Роман Безсмертний.

Про це пише газета Комерсант.

"Є чотири людини - Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Юрій Луценко та Роман Безсмертний. Ось навколо них і треба об'єднуватися", - заявив Стецьків, названий Юрієм Луценком в числі ініціаторів руху.

"Юрій Луценко називає його "народний рух за третю республіку ", - розповів Роман Безсмертний.

Луценко заявив, що нове об'єднання має написати "план оновлення та будівництва країни".

Безсмертний уточнив, що акція, ініційована Луценком, повинна стати всеукраїнською, з максимальним охопленням виборців. Учасники даної ініціативи визнають, що вона прив'язана до майбутніх президентських виборів, а одним з її підсумків стане підтримка одного з кандидатів у президенти.

"У центрі та регіонах будуть створені ініціативні групи, які повинні будуть зібрати пропозиції - а якою ми хочемо бачити Україну? Потім буде створюватися команда, і тільки потім визначений лідер руху. Зазначу, що до того часу лідери опозиції вже визначаться зі своїм кандидатом", - розповів Безсмертний.

Луценко зазначив, що це дозволить мобілізувати учасників майбутньої акції протесту на підтримку опозиційного кандидата, яка можлива за підсумками президентських виборів.  "Потрібно, щоб люди чітко знали про план (дій майбутнього кандидата), під який вони виходять (на вулиці)", сказав він .

Луценко публічно закликав прихильників опозиції приєднатися до ініціативи.

Інші представники "четвірки", втім, вважають, що поки рано залучати сторонніх осіб, і відмовляються навіть припустити, коли саме акція стане публічною.

"Я не прихильник того, щоб діяти, як Яценюк - оголошувати дату повстання і потім його коментувати. Ми хочемо спочатку зробити перші кроки", - заявив Стецьків.

Він також запевнив, що розробка стратегії буде вестися "у вузькому колі". Перша зустріч "четвірки" з обговорення формату акції відбулася у вівторок вдень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування