Україна пережила пік паводків, - директор Гідрометцентру

Середа, 10 квітня 2013, 16:59

В Україні практично закінчилися паводки, у ріках спостерігається тенденція до спаду води.

Про це сказав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Водночас, за його словами, 10-14 квітня на ріках басейну Прип'яті в межах Волинської та Рівненської областей, на притоках Дністра в межах Тернопільської і Хмельницької областей очікується продовження підвищення води над поточними рівнями на 10-40 см.

Будуть спостерігатися подальші затоплення заплавних територій, сільгоспугідь і досягнення небезпечних позначок, а також затоплення певних господарських об'єктів на знижених ділянках у районі Луцька.

Очікується також підйом води й на Закарпатті: 10-11 квітня тут прогнозуються опади у вигляді дощів, що призведе до зростання водних позначок на 0,5-1,5 м із подальшим збільшенням на заплаві.

Більш інтенсивні дощі очікуються на Закарпатті, Прикарпатті й у Карпатах протягом 13-14 квітня. Після оцінки гідрологічної ситуації тут будуть здійснені, в разі потреби, запобіжні заходи.

"У районі Києва будуть спостерігатися проходження максимальних рівнів води наприкінці квітня - на початку травня. Але прогнозовані зміни не загрожують житловим масивам і промисловим об'єктам", - наголосив Кульбіда.

В Україні почалося підвищення температури повітря. У найближчі дні цей показник складе +14-19°С.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування