Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Зеленим" Німеччини не подобається ідея імпорту сланцевого газу з України

Середа, 10 квітня 2013, 20:51

Німецька партія "Зелені" вважає неприпустимим імпорт сланцевого газу з України, Польщі або інших країн у майбутньому.

Про це заявив спікер з питань енергетики парламентської фракції "Зелених" Олівер Крішер.

"Ми не можемо заборонити відповідну технологію тут у Німеччині, а потім імпортувати сланцевий газ з України або інших країн", - сказав він під час зустрічі з журналістами, організованої Фондом Генріха Бьолля у середу в Берліні.

При цьому Крішер висловив сумнів, що Польща й Україна в найближчому майбутньому зможуть вийти на видобуток сланцевого газу в таких обсягах, щоб його експортувати.

У свою чергу в Німеччині, на думку спікера "зелених", видобуток сланцевого газу також не має перспектив.

"Хоча в деяких землях проводяться дослідження, загалом я не думаю, що це матиме серйозне продовження... Ми вважаємо технологію гідророзриву пласта небезпечною", - резюмував він.

Як відомо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко (нині - віце-прем'єр-міністр) прогнозував, що через сім-десять років країна стане експортером сланцевого газу.

Україна у 2012 році провела конкурси на укладення УРП щодо Юзівської (Харківська й Донецька обл.) та Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) ділянок сланцевого газу.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англійсько-голландська Shell.

24 січня 2013 року Україна підписала угоду про розподіл продукції (УРП) на 50 років з компанією Shell, яка інвестуватиме й видобуватиме газ на Юзівській площі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...