Ввечері на Бортницькій станції прорвало дамбу

Четвер, 11 квітня 2013, 08:26

У середу близько 19 години в Бориспільському районі на муловому полі №3 Бортницької станції, яке не експлуатується, стався прорив дамби.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Причиною прориву стале танення снігу.

прорив дамби стався в районі перепускного колодязя, внаслідок чого тала вода почала поступати в приймальний резервуар насосної станції. Встановлений в станції насос відкачував воду, що поступала, але через великий приток води насос не впорався з надто великим об’ємом.

Приймальний резервуар переповнився і частина води вилилася на прилеглу територію. Загрози підтоплення населених пунктів не було.

В Бортничах прорвало дамбу. Фото Комсомольської правди в Україні
В Бортничах прорвало дамбу. Фото Комсомольської правди в Україні

З метою попередження подальшого розширення прориву дамби, припинення витоку води і локалізації події в межах мулового поля Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій було прийнято рішення залучити сили ДСНС України, особовий склад Збройних сил України, а також персонал і техніку ПАТ "АК "Київводоканал".

Прорив дамби в Борничах
Прорив дамби в Борничах

О 5 годині 45 хвилин четверга виток води припинено шляхом спорудження перемички та зміцнення обвалування в місці промиву, надзвичайна ситуація ліквідована.

Роботи ускладнювалися утворенням промоїни у важкодоступному місці, обмеженими можливостями щодо залучення техніки до виконання відновлювальних робіт та проведенням робіт у нічний час.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування