Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові можуть заборонити акцію опозиції

Четвер, 11 квітня 2013, 12:49

Харківська міськрада має намір звернутися до суду з проханням заборонити опозиційну ходу в рамках акції "Вставай, Україно!" в п'ятницю, 12 квітня.

Як повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, таке рішення було прийнято на засіданні погоджувальної комісії в четвер.

"Ми будемо просити суд обмежити акцію - заборонити ходу, оскільки її проведення може викликати серйозні проблеми з транспортом, доведеться перекривати рух, у тому числі і трамваїв, але сам мітинг перед судом ми заборонити не просимо", - пояснив Сидоренко.

У той же час, в Харківській "Батьківщина" кореспонденту агентства заявили, що не мають наміру змінювати план проведення акції. "І хода, і мітинг обов'язково відбудуться", - стверджують у "Батьківщині".

Як повідомлялося, опозиційна акція "Вставай, Україно!" в Харкові планувалася на 12 квітня, в день, на який призначено чергове засідання суду по справі щодо екс-прем'єра Тимошенко, яку звинувачують у зловживаннях корпорації ЄЕСУ, повідомляє прес-служба Харківської обласної організації "Батьківщина".

Колона учасників акції протесту на чолі з лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком повинна була пройти від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де розташований Апеляційний суд Харківської області, в якому буде проходити судове засідання.

Попереднє засідання Київського райсуду Харкова по справі корпорації ЄЕСУ, яку в 1995-1996 рр.. очолювала Тимошенко, відбулося 19 квітня 2012 року.

Тимошенко жодного разу не була присутня на цих засіданнях. У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єру Тимошенко висунули звинувачення по п'яти епізодах.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування