Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак запевняє, що інтеграція в ЄС і в СНД доповнюють одна одну

П'ятниця, 12 квітня 2013, 11:44

Україна розглядає інтеграцію з європейськими структурами та співробітництво в рамках СНД як два взаємодоповнюючих процеси.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак, виступаючи перед учасниками Міжнародної парламентської конференції "Роль парламентських організацій у побудові Європи без ліній поділу" у Санкт-Петербурзі, повідомляє прес-служба ВР.

"Європа без ліній поділу, Європа, як єдиний демократичний і правовий простір – основна мета і головна місія Ради Європи. Цю мету, я впевнений, поділяють усі держави-члени Ради Європи, парламенти яких представлені на нашій конференції в Санкт-Петербурзі", - сказав він.

"З набуттям незалежності почуття європейської приналежності України вступило в стадію усвідомленого оформлення в державну політику європейської інтеграції", - зазначив спікер.

"При цьому Україна розглядає інтеграцію з європейськими структурами та співробітництво в рамках СНД як два взаємодоповнюючих процеси", - заявив Рибак.

За його словами, посильний внесок у побудову Європи без ліній поділу Україна вносить в міжнародних парламентських організаціях, таких як Парламентська асамблея Ради Європи, Міжпарламентська асамблея держав-учасниць СНД, Парламентська асамблея ОБСЄ.

"Ми розглядаємо свою участь у діяльності міжнародних парламентських організацій не тільки як майданчик для співробітництва між органами законодавчої влади різних країн, але і в більш широкому контексті загальноєвропейського міжпарламентського співробітництва", - сказав Рибак.

"Взаємодія парламентів європейських держав у багатосторонньому форматі орієнтована на вироблення рекомендацій і прийняття рішень, спрямованих на побудову Європи без ліній поділу", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування