Кернес образився, що учасники маршу не прибрали після себе папірці

Субота, 13 квітня 2013, 02:02

Мер Харкова Геннадій Кернес обурився, що учасники акції "Вставай, Україно!" не прибрали місто після себе.

Про це він заявив в ефірі програми Шустер Live.

За його словами, на марш "привозять багато людей, які не живуть в Харкові".

"Як можна в п'ятницю о четвертій годині дня марш... ми повинні думати про місто, про безпеку людей. Вони нас не чують. Вони сказали "Ми підемо цією дорогою", - і ваше місце в кутку. Як ми можемо захистити людей?", - сказав він.

"Тому ми були зобов'язані відключити напругу 600 вольт, ми повинні були створити умови для пересування людей в іншій частині Харкова, не тільки в центральній. І, наскільки я розумію, ми звернулися заздалегідь, що можуть бути такі незручності, але опозиція, виправдовуючи такі свої "дії", сказала, що в усьому винна влада", - додав Кернес.

Повстання трамваїв у Харкові. Фото Тетяни Ніколаєнко
"Повстання" трамваїв у Харкові. Фото Тетяни Ніколаєнко

Крім того, він заявив, що влада спеціально поставила транспорт таким чином, щоб обмежити маршрут тих, хто приїхали на акцію.

"Ми зобов'язані відключити високовольтну напругу, 600 вольт, тому що за законом так треба, і ми вибудували транспорт таким чином, щоб організувати безпеку людей. Щоб ці люди не гуляли по Харкову тим маршрутом, яким вони вважають за потрібне, тому, що вони приїхали на акцію "Вставай, Україно!". Харків'яни не хочуть, щоб до них так ставилися", - підкреслив мер.

Інформацію про те, що опозиція подала заяву до міліції через штучне перешкоди акції, Кернес прокоментував так:

"А чому вони не розглядають такий варіант, що є рішення суду, яке забороняло їм проводити цю ходу тим маршрутом, на якому вони могли створити той колапс, який вони створили?".

"Це вони створили колапс, бо вчора ще Харків жив нормальним життям, і щойно вони розійшлися, Харків знову почав жити нормальним життям", - заявив він.

Частина маршу опозиції у Харкові
Частина маршу опозиції у Харкові

За словами градоначальника, транспорт почав зупинятися близько 12-13 годин дня.

"Їх на площі зібралося не більше, ніж до 2 тисяч людей, і ніхто їм не забороняв нікуди рухатися. Вони могли пройти і до будівлі мерії, вони влаштували там так званий мітинг", - розповів Кернес.

"Вони залізли на дах газелі і віщали звідти. Ніхто їх не зупиняв, ніхто їм не заважав, не було ніяких конфліктів. Щойно розійшлися всі мітингувальники, місто відновило інтервал руху - і протягом години, в районі десь шостої години, вже було повноцінне життя", - додав він.

"Вони після себе не прибрали жодного, вибачте, папірця з тих, які вони кинули, або інші відходи. Все це робили комунальні служби, які, вони, вибачте, ображають і так би мовити схиляють, що вони погані...", - резюмував Кернес.

Як відомо, 12 квітня в Харкові пройшов марш опозиції "Вставай, Україно!", який, за даними політсил, налічував більше 10 тисяч людей.

Правоохоронці заявили про приблизно 2 тисячі учасників акції.

Вранці площа Рози Люксембург, звідки повинен був рушити мітинг, і вулиці по маршруту мітингу були заблоковані трамваями і автобусами.

Всі три мости, що ведуть від площі Рози Люксембург в напрямку Апеляційного суду, де було заплановано мітинг, також було перекрито.

Вулиці, прилеглі до маршруту слідування ходи, були заблоковані великогабаритними автобусами та вантажівками.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування