Якщо влада не заспокоїться з референдумом, отримає гембель - Безсмертний

Субота, 13 квітня 2013, 02:49

"Підсилена" опозиція обіцяє застосувати проти влади інструменти, які використали для революції у 2004 році, якщо тема референдуму буде розвиватися і надалі.

Про це заявив соратник екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Роман Безсмертний в ефірі Шустер Live.

Він підкреслив, що Луценко та його соратники не збираються створювати нову партію та розколювати опозицію.

"Мова не йде ні про політичну партію, ні про громадську організацію. Дискусія з приводу того, що Луценко, Філенко чи Безсмертний, чи Стецьків стануть у пику опозиції, неправда це. Цього не буде", - запевнив Безсмертний.

"І все те, що необхідно для того, щоб допомогти опозиції стати впливовою, щоб заслужити абсолютну підтримку українського народу, ми це зробимо. І будь-яку необхідну допомогу, яка стосується в тому числі організації масових заходів, стосується аналітичної, інтелектуальної допомоги, ми цю допомогу надамо", - пообіцяв він.

"Ми вирішили, що краще зараз зібрати розумні голови, проаналізувати ситуацію, не писати на сто сторінок програму, треба зробити (...) 3 пункти, але, прийшовши до влади, їх реалізувати", - сказав Безсмертний.

"Ми не претендуємо на владу, ми не рвемося на якісь посади, ми хочемо допомогти організувати цей процес, тому, що у нас є інструмент – наш досвід. І за короткий час, думаю, до вересня місяця, ми підготуємо певні документи, і потім підемо до людей для того, щоб все це ретельно перебрати", - розповів він.

"Причому ми обіцяємо розмову не в обласних центрах, ми обіцяємо розмову в районних центрах, містах, щоб все це добре проаналізувати", - зазначив соратник Луценка.

"План хронологічно вміщається в такі рамки: до вересня ми працюємо над підготовкою основних тез, у вересні працюємо з людьми, працюємо з громадами. Ми очікуємо, що до цього часу опозиція запропонує бачення по кандидату в президенти, якому можна буде запропонувати певний матеріал", - поділився Безсмертний.

"З цим матеріалом ми почнемо шукати людей, які володіють сьогодні знанням достатнім для того, щоб цю програму реалізувати. Цю концепцію третьої республіки чи концепцію третьої української республіки", - пояснив він.

"Якщо аргументи, які ми використаємо в цей час не "уймуть" адміністрацію президента з її бажаннями провести референдум, я вам обіцяю, що ми знайдемо інструмент, який ми використали у 2004 році, - і ви отримаєте такий гембель адміністрації разом з президентом, який ви ще не бачили", - сказав Безсмертний.

Як відомо, "регіонали" активно мусують тему розпуску Верховної Ради шляхом референдуму, а також проведення перевиборів за мажоритарною системою.

9 квітня ЦВК почала підготовку до проведення всеукраїнського референдуму. Про це свідчать низка постанов ЦВК від 2 квітня, які оприлюднені на офіційному сайті комісії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування