Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура Криму добивається повернення відібраної землі санаторіям

Неділя, 14 квітня 2013, 13:34

Прокуратура АРК проводить ряд перевірок санаторно – курортних установ Криму, за результатами яких добивається повернення санаторіям незаконно відчуженого майна.

Про це ZN.UA повідомив прокурор Криму В'ячеслав Павлов.

"По-перше, вже задоволено два позови про вилучення земель санаторію ім. Боброва, у тому числі скасовано держакт на 4,8 га, незаконно оформлений міськрадою Алупки. У судовому порядку оскаржується рішення про надання громадянам і фірмам 1,2 га із земель цього санаторію. Усього ж було заявлено 17 позовів. За поданням прокуратури Ялти Алупкінська міськрада сама скасувала 15 своїх рішень щодо оформлення землевідведень на території оздоровниці", - підкреслив прокурор.

Крім того, зазначив Павлов, з початку року скасовано рішення про позбавлення землі протитуберкульозних санаторіїв "Москва" і "Піонер"; на розгляді - подання про скасування рішення щодо вилучення ділянки майже в півгектара біля санаторію "Червоний маяк"; взято участь у справах щодо 1,6 га санаторію "Нижня Ореанда", 0,6 га - санаторію "Севастополь", які намагаються відрізати в здравниць; зараз готується позов про визнання незаконним рішення про відчуження 0,7 га біля санаторію ВР Криму "Росія".

"Розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного вилучення землі у протитуберкульозного санаторію "Передгірний", де приватна забудова ведеться за 8—10 метрів від лікувальних корпусів. Також цього року за участі прокуратури суди скасували незаконні рішення щодо майна НДІ курортології імені Сєченова, санаторіїв "Лівадія", "Гірське сонце", "Першотравневий", "Москва", грязелікарні "Мойнаки", - повідомив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...