Тимошенко каже, що її силою не пустили до Луценка і Кº

Понеділок, 15 квітня 2013, 18:08

Юлія Тимошенко заявляє, що тюремники минулої п’ятниці зірвали її законне побачення з соратниками за вказівкою президента Віктора Януковича.

Відповідну її заяву з лікарні публікує сайт Тимошенко.

"Цинізм тюремників безмежний. 12 квітня за вказівкою Януковича вони свідомо та цілеспрямовано зірвали моє законне короткострокове побачення з моїми соратниками - Олександром Турчиновим, Арсенієм Яценюком та Юрієм Луценком", - заявляє Тимошенко. 

"Для недопущення цієї зустрічі була використана спеціальна технологія - було наголошено про існування начебто "іншої кімнати" для проведення такого побачення. Також було повідомлено, що я нібито не хочу іти у цю спеціальну "іншу кімнату" для короткострокових побачень", - зазначає вона. 

За словами Тимошенко, "такої кімнати не існує в природі".

"За "кімнату" вони видають 4-метровий проміжок між двома скляними дверима, а п‘ятеро людей – троє гостей, я і представник колонії – у цей простір фізично не зможуть втиснутися, як і не зможуть перебувати в таких умовах протягом чотирьох годин побачення", - заявляє вона.

Ув’язнена екс-прем’єр додає, що "присутність на побаченні не більше трьох відвідувачів дозволена чинним законодавством". 

"Мене жодного разу не випустили з медичної палати, поки мої соратники перебували у лікарні в очікуванні побачення, а начальник колонії утримував мене силоміць, коли я намагалася вийти", - запевняє Тимошенко.

"Тим часом представники в‘язниці знімали на відеокамеру монологи начальника колонії про те, що я начебто відмовляюся іти на короткострокове побачення, а коли я намагалася вийти з палати, відеозапис припинявся і двері переді мною зачинялися", - обурюється вона. 

За словами Тимошенко, до 12 квітня у неї в лікарні було "5 короткострокових побачень", усі в "нормальній кімнаті" – тій самій, де вона зустрічається з захисниками. 

"Тепер, щоб перешкоджати проведенню подальших короткострокових побачень, створили цю бутафорську "кімнату", - стверджує екс-прем’єр. 

Тимошенко просить журналістів зробити запити до Пенітенціарної служби з проханням відвідати цю кімнату для побачень, щоб переконатися в правдивості її слів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування