Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович натякнув, що рекомендації ПАРЄ заполітизовані

Понеділок, 15 квітня 2013, 18:33

Президент Віктор Янукович пообіцяв, що зобов'язання, які Україна взяла, вступаючи до Ради Європи, будуть виконані.

Про це він заявив Президент під час зустрічі зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Майліс Репс та Марієттою де Пурбе-Лундін.

"Україна з належною увагою ставиться до рекомендацій Парламентської Асамблеї Ради Європи, однак важливо, щоб вони не були заполітизованими", - вважає Янукович.

"Ми з належною уважністю ставимось до рекомендацій ПАРЄ. Водночас, принципово важливо, щоб ці рекомендації не носили заполітизовані питання і реалізація їх здійснювалась у правовому полі", - додав він.

Президент висловив переконання, що співпраця України і ПАРЄ піде на користь нашій державі та сприятиме реалізації демократичних реформ.

За словами президента, Україна працює над виконанням плану дій до 2014 року, затвердженого спільно з Радою Європи.

"Він є реальним інструментом для вирішення актуальних питань, які стосуються наближення України до демократичних стандартів", - сказав Янукович.

За його словами, нині продовжується робота над імплементацією Кримінального процесуального кодексу, прийнято закон "Про адвокатуру", триває розробка закону "Про прокуратуру".

Крім того, додав він, започатковано роботу Конституційної Асамблеї, яка активно співпрацює з Венеціанською Комісією.

"Ми добре розуміємо, що зобов’язання, які взяла Україна при вступі до Ради Європи, поступово будуть виконані", - пообіцяв він.

У свою чергу, співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Майліс Репс зазначила: "Сьогодні немає сумнівів у тому, що Україна впевнено рухається шляхом євроінтеграції".

Вона згадала свій приїзд в Україну у 2010 році. Тоді, сказала Репс, не було зрозуміло, в якому напрямку рухатиметься Україна, цитує слова прес-служба президента.

"Я пам’ятаю нашу з вами розмову, коли ви дуже детально розповідали, що йдете в Європу. Мені дуже приємно, що тепер, коли я приїжджаю сюди, ніхто вже під сумнів цього не ставить", - додала Репс.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування