На Бостонському марафоні могли бути 6 українців

Вівторок, 16 квітня 2013, 00:22

Українські дипломати перевіряють, чи є серед загиблих і постраждалих в результаті вибухів на Бостонському марафоні громадяни України.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в посольстві України в США, дипломати вже проводять необхідну роботу.

На офіційному сайті Бостонського марафону повідомляється, що в заході мали брати участь 6 громадян України.

Як відомо, на фінішній лінії Бостонського марафону прогриміло два вибухи, передає британська BBC.

На відео, що надходять з місця подій, видно, як бригади швидкої допомоги допомагають закривавленим глядачам. Вибухи сталися приблизно через три години після того, як фінішували переможці марафону.

Один з організаторів марафону повідомив в Twitter: "Було дві бомби, які вибухнули недалеко від фінішу марафону в Бостоні. Ми співпрацюємо з правоохоронними органами, щоб визначити, що саме відбулося".

Бостонські пожежники також виявили на перехресті недалеко від фінішної межі два інших вибухових пристрої, передає телеканал NBC. Наразі відбувається їх розмінування.

Щонайменше три людини загинули на фінішній лінії, повідомляє Fox News.

Також повідомляється про більш ніж 30 постраждалих, але точна кількість поки не відома.

Дані про жертви і постраждалих поки що різняться: відповідно до джерел їх від 2 до 12 осіб. Кількість постраждалих вже перевищила початкові дані поліції.

Відповідальності за вибухи поки на себе ніхто не взяв.

На відео з фінішу можна почути крики людей і побачити величезну білу хмару диму, між двома вибухами минуло близько 20 секунд.

Репортер кабельного каналу New England Cable News Джекі Бруно написала в Twitter, що вона бачила, що деяким людям відірвало ноги. "Бігуни прибували і бачили цю жахливу картину", - повідомила вона

"Ми побачили дві великих хмари диму. Я подумав, що це був феєрверк. Потім дим з'явився знову. А потім раптом ми почули, як кричать люди і розбігаються. Це був просто величезний натовп людей, що розбігаються", - цитує NBC свідка трагедії, що відбулася.

Представник Білого дому повідомив телеканалу, що президент США Барак Обама вже в курсі того, що сталося і його адміністрація знаходиться в постійному контакті з місцевими органами влади. Президент провів нараду зі службами безпеки, а також доручив своїй адміністрації надати бостонській владі усю необхідну допомогу.

Влада у Вашингтоні і Нью-Йорку вживає заходів щодо посилення безпеки державних і міжнародних установ, в тому числі Білого дому, Капітолію та Організації об'єднаних націй.

Частина пішохідних вулиць перекрита.

Марафон у Бостоні проходить щороку, починаючи з 1897 року в третій понеділок квітня. Цей захід незмінно збирає десятки тисяч глядачів.

Організатори Марафону повідомили, що цього року в ньому брали участь майже 27 тисяч бігунів з 96 країн. Серед бігунів, які брали участь у марафоні, були 24 росіянина, йдеться на офіційному сайті заходу.

У марафоні, котрий розпочався о 10 годині ранку за місцевим часом, вже були визначені переможці, які давно перетнули фінішну межу. Але інші учасники продовжували прибувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування