Власенко: ГПУ повернула свідку проти Тимошенко десятки мільйонів доларів

Середа, 17 квітня 2013, 17:52

Генпрокуратура розблокувала доступ Петру Кириченку, який є свідком обвинувачення у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, до його майна вартістю десятки мільйонів доларів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Харкові заявив захисник екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко, доводячи упередженість свідчень Кириченка у справі про вбивство Щербаня.

На думку захисника, всі свідчення, які надав Кириченко, були надані під тиском прокуратури або "були куплені". "Ці активи Петра Кириченка, які йому подарувала назад Генеральна прокуратура, закривши і проти нього, і проти його дружини всі кримінальні справи, обчислюються сумою в десятки мільйонів доларів", - сказав Власенко.

"Це чотири великі квартири в місті Київ, це з депозиту була звільнена сума близько 1,5 млн дол. готівкою, йому надали доступ до низки активів, які в нього були вилучені 10 років тому, і при цьому прокурор, як папуга, продовжує говорити, що це незалежний свідок", - наголосив захисник.

На думку Власенка, прокуратуру не цікавлять аргументи захисту Ю.Тимошенко про те, що свідчення Кириченка є упередженими.

"Те, що він гроші отримав від прокуратури, те, що проти нього позакривали всі справи, те, що його дружина перебувала в СІЗО, коли він давав свідчення, будучи заручником — це прокуратуру не цікавить", - обурився захисник.

Він наголосив, що держобвинувачення у справі Щербаня і захист Тимошенко перебувають в принципово різних положеннях.

Зокрема, за його словами, захист екс-прем’єра досі не отримав копій протоколів допиту Кириченка. Власенко підкреслив, що Тимошенко вимагає своєї доставки до Печерського райсуду Києва, де 19 квітня пройде допит Кириченка. Від імені екс-прем’єра він попросив журналістів усіма можливими способами "здійснити контроль за її доставкою до суду".

"Якщо їм нема чого боятися, вони повинні вас всіх завести до неї, щоб ви мали можливість все у неї запитати", - сказав Власенко.

Як відомо, Кириченка в режимі відео-конференції допитають 19 квітня.

У рамках судових слідчих дій на стадії досудового розслідування справи про вбивство Щербаня допитано 6 свідків - Ігоря Мар'їнкова, Сергія Зайцева, Володимира Щербаня, Олександру Кужель, Сергія Таруту та Віталія Гайдука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування