Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Київщині сталася аварія. У людей в будинках згоріли електроприлади

Четвер, 18 квітня 2013, 11:14

У місті Вишневе Київської області у середу ввечері сталася аварія на одній із електропідстанцій, внаслідок чого у мешканців багатоповерхівок перегоріли електроприлади.

Про це повідомляє прес-служба Київоблдержадміністрації.

За фактом електроаварії у Вишневому в Київській облдержадміністрації створена робоча група, до якої увійшли представники управління житлово-комунального господарства КОДА, Києво-Святошинської райдержадміністрації, міськвиконкому Вишневого, представники обленерго та громадськості.

"...За попередніми даними сталася аварія на одній із електропідстанцій. Внаслідок цього в семи багатоповерхових будинках різко підскочила напруга в мережі, що призвело до пошкодження електроприладів мешканців квартир", - сказано у повідомленні.

Голова облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк дав доручення обленерго комісійно обійти кожну квартиру постраждалих будинків, визначити розмір збитків, розробити механізм та строки компенсації.

Як писав у Facebook у середу Andriy Kovalov, внаслідок аварії на трансформаторі напруга у мережі скочила до 450 вольт.

"У п'яти дев'ятиповерхівках вигоріли усі електроприлади!!! Люди відрізані від енергопостачання. У Райрес на скарги і заявки людей не реагують. Приїхали з міської ради - сказали, що винна у всьому фірма, що експлуатує електромережі, від них треба вимагати компенсації. До речі, фірма ця приватна. П.С. В одній з квартир стояв акваріум на 150 літрів. Від напруги рибки зварилися, а сам акваріум - розірвало і залило квартиру. Кажуть, у кількох квартирах трапилися загоряння", - написав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування