Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доньку Джарти зробили суддею довічно. Опозиція каже, що Рибак їх підставив

Четвер, 18 квітня 2013, 15:19

Верховна Рада призначила безстроково суддею Господарського суду Києва дочку покійного прем'єра Криму Василя Джарти Вікторію.

За цю постанову проголосували 232 депутати.

Верховна Рада призначила ще кілька десятків суддів безстроково. За цю та аналогічні постанови не голосували депутати від опозиції.

Разом з тим Верховна Рада звільнила з посади судді голови Верховного суду України Петра Пилипчука.

Після голосування лідер фракції УДАР Віталій Кличко заявив, що спікер Володимир Рибак порушив домовленості, досягнуті з лідерами фракцій.

"Умисно були порушені домовленості, щоб судді бачили, хто дійсно їх підтримує і кому вони зобов’язані своїм призначенням", - сказав він.

У свою чергу лідер "Свободи" Олег Тягнибок розповів, що в перерві лідери фракції домовилися з Рибаком про засідання комітету, який "запропонує список суддів, яких треба знати і перед початком голосування буде надано слово представнику комітету для оголошення цієї пропозиції, а за інших проголосували б".

"Але, як ви бачите, всупереч нашим домовленостям і Конституції, голова, очевидно, з якихось інших мотивів, поставив це на голосування, і ви бачили, що творилося зараз у залі", - сказав Тягнибок.

Перед цим опозиція заявляла, що більшість "протягує" на посади суддів "котів в мішку", про яких немає жодної інформації.

***

У свою чергу сама Джарти заявила, що обрана безстроково на підставі п’ятирічної роботи суддею.

За її словами, попередньо усі судді проходили атестацію у кваліфікаційній комісії, і в її випадку комісія рекомендувала безстрокове призначення.

Вікторія Джарти. Фото з Facebook Омельченко на сайті Новости Донбасса
Вікторія Джарти. Фото з Facebook Омельченко на сайті "Новости Донбасса"

"Я залишаюся працювати безстроково у тому самому Київському господарському суді на підставі того, що я вже 10 років працюю в суді, з них 5 - суддею", - сказала Джарти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування