Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін відзвітував про виконання вимог для асоціації з ЄС

Четвер, 18 квітня 2013, 16:35

У Кабінеті міністрів відзвітували перед Європою про виконання рекомендацій ЄС для підписання Угоди про асоціацію в листопаді.

Про це йдеться в листі МЗС Інституту світової політики, пише "Дзеркало тижня".

У листі, зокрема, зазначається, що підписання Угоди про асоціацію в листопаді цього року "залишається першочерговим пріоритетом для української сторони".

На підтвердження цього в Кабміні розповіли про заходи, спрямовані на виконання вимог відомого "списку Фюле".

МЗС інформує, що вже підготовлено законопроект про вдосконалення виборчого законодавства.

Цей документ, а також проект закону щодо повторних виборів в окремих одномандатних округах тепер передано на експертизу до Ради Європи, ОБСЄ та ЄС.

У плані реформування системи правосуддя в МЗС зазначають особливу роль місії уповноважених представників Європарламенту Кваснєвського і Кокса.

"Українська сторона надає максимальне сприяння її реалізації", - зазначили в уряді.

У листі також підкреслюється, що помилування Юрія Луценка стало "доказом приведення українського законодавства до європейських стандартів".

У Кабміні нагадали, що 22 лютого цього року Конституційна Асамблея прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Конституції України щодо удосконалення судової системи та принципів здійснення правосуддя в Україні".

У квітні цього року МЗС України передав до Венеціанської комісії проект Закону "Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів" для професійної експертизи.

Уряд також поінформував про удосконалення законодавства щодо боротьби з корупцією відповідно до рекомендацій Групи держав по боротьбі з корупцією.

Зокрема, в листі згадується, що Кабмін вже схвалив і направив до парламенту чотири законопроекти, які вимагали в ЄС.

Як відомо, у четвер Рада ухвалила законопроекти, які від України вимагала Європа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування