Ізраїльський Форбс попросили прибрати зі списку євреїв Ахметова й Порошенка

П'ятниця, 19 квітня 2013, 08:51

Ізраїльське видання Forbes попросили забрати з їхнього рейтингу самих багатих євреїв прізвища Рината Ахметова й Петра Порошенко.

 Про це пише  ZN.UA.

У прес-службах Ріната Ахметова й Петра Порошенко були здивовані включенням ізраїльським виданням Forbes обох бізнесменів у рейтинг найбагатших євреїв світу.

Як повідомили прес-секретар Ахметова Олена Довженко й прес-секретар Порошенка Ірина Фриз, вони звернулися до ізраїльського видання із проханням внести зміни в оприлюднений рейтинг.

Обидва прес-секретарі надали редакції Forbes повні біографічні дані бізнесменів, підкресливши при цьому, що перший є татарином, а другий - українцем.

Прес-служби також попросили ізраїльське видання надалі при підготовці матеріалів користуватися винятково перевіреною інформацією, залишили свої координати, відзначивши, що готові ділитися будь-якими необхідними відомостями.

Водночас у самому ізраїльському Forbes повідомили, що робили рейтинг, ґрунтуючись на декількох дослідженнях, а також інформації власних джерел.

Однак автор рейтингу ізраїльський журналіст Давид Ліпкін не зміг однозначно відповісти, у якому саме дослідженні зазначено, що Ахметов і Порошенко є євреями.

Як стало відомо, що Forbes Israel уже прибрав з рейтингу ім'я російського бізнесмена Алішера Усманова. 

Як повідомлялося, ізраїльський іврітомовний сайт Forbes опублікував список 165 самих багатих євреїв світу. У рейтингу виявилися й українські бізнесмени. Так, Рінат Ахметов з 15,4 млрд дол. посів 11-е місце, Віктор Пінчук з 3,8 млрд дол. - 56-те, а Петро Порошенко з 1,6 млрд дол. - 130-те. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування