Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка вимагає від підлеглих вручати більше "підозр"

П'ятниця, 19 квітня 2013, 13:54

Генпрокурор Віктор Пшонка вимагає від підлеглих більшої кількості вручення підозри у скоєнні злочинів за кримінальними провадженнями, що свідчитиме про розкриття злочинів.

Про це він заявив, виступаючи на нараді працівників прокуратури за участю президента, присвяченій діям норм нового Кримінального процесуального кодексу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми маємо розуміти, що нас не влаштовують 37% проваджень, за якими висунуто підозри. Таких проваджень має бути абсолютна більшість. Рівень розкриття злочинів впливає на сприйняття суспільством ефективності проведеного реформування кримінального судочинства", - заявив генпрокурор.

Крім того, Пшонка вважає, що адвокати повинні більшою мірою користуються правами, наданими їм новим КПК.

"Ми сподіваємося на професійну змагальність у судовому процесі. Натоміть сьогодні захист, майже 40 тисяч адвокатів, іще неефективно використовують надані їм процесуальні важелі", - сказав Пшонка.

Він наголосив, що це "зумовлює певні непорозуміння в суспільстві та безпідставні нарікання обвинувального ухилу в бік прокурорів і суддів".

"Об'єктивно оцінюючи ситуацію, ми розуміємо, що захист має набути відповідного досвіду, а органи адвокатського самоврядування – прискорити цей процес. Зі свого боку прокурори також мають підвищити рівень змагальності. Процесуальні резерви в цьому напрямі прокурори мають", - заявив генпрокурор.

Пшонка також зобов'язав прокурорів інформувати людей про свою роботу, забезпечуючи гласність діяльності органів прокуратури.

"Прокурор – це публічна особа. Його діяльність постійно перебуває в полі зору громадськості, й нерідко це супроводжується різними спекуляціями опонентів і поширенням відомостей, які навмисне перекручуються. Тому кожен прокурор має приділити особливу увагу питанню забезпечення гласності своєї діяльності", - сказав генпрокурор.

При цьому Пшонка стверджує, що Генпрокуратурі "є чим пишатися, але про це відомо лише обмеженому колу осіб".

Тому він закликав підлеглих: "Інформуйте людей. Це вам завдання від генерального прокурора".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...