Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі звільнили міністра, який підписав меморандум з "Газпромом"

П'ятниця, 19 квітня 2013, 17:16

Міністра державного майна Польщі Миколу Будзановського звільнили за недостатній контроль над держкомпаніями.

Про це повідомив глава польського уряду Дональд Туск у п'ятницю на прес-конференції у Варшаві, пише УНІАН.

"Ключовим моментом є нагляд і обмін інформацією... Незважаючи на високу кваліфікацію міністра, ця функція не була реалізована на достатньо хорошому рівні", - сказав прем'єр.

Також він повідомив, що вже звернувся до президента Польщі Броніслава Коморовського з пропозицією призначити новим міністром Владзімежа Карпінського.

Першочерговим завданням нового міністра Туск назвав вирішення питання про роль польської національної нафтогазової компанії PGNIG у підписанні цього меморандуму.

При цьому Туск назвав обґрунтованою реакцію більшості поляків на підписання меморандуму про будівництво нового газопроводу через Полещу спільно з "Газпромом", відзначивши, що владі потрібно краще координувати свою політику у сфері енергетики.

Також прем'єр не виключив, що у Польщі може бути створене окреме міністерство енергетики або введено посаду спеціального уповноваженого з цих питань.

Туск ухвалив рішення про відставку міністра після проведення спеціального розслідування про обставини підписання меморандуму щодо "Ямалу-2" між польсько-російською компанією "ЄвроПол ГАЗ" і російським "Газпромом".

Згідно з документом, очолюване Будзановським міністерство раніше не одержувало жодної інформації про плановане підписання даного меморандуму.

Як відомо, "Газпром" підписав меморандум про будівництво другої нитки ямальського газопроводу 4 квітня поточного року – наступного дня після того, як президент Росії доручив "Газпрому" пропрацювати будівництво в обхід України газопроводу через Білорусь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...