Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член комісії при Януковичі думає, що вона не помилує Тимошенко

Субота, 20 квітня 2013, 11:27

Член комісії при президентові з питань помилування Василь Фаринник прогнозує відмову комісії у помилуванні екс-прем'єра Юлії Тимошенко у зв'язку з незавершеністю судових процедур по її справах.

"Розглядати ми можемо будь-які питання, але поки судові процедури не закінчені, не може бути позитивного результату. Вже не раз говорили, що комісія розглядає питання тільки тоді, коли прийнято остаточне судове рішення, а коли його немає - ми не можемо розглядати... Питання розглянуть, але висновок буде, скоріш за все, негативним", - сказав він, повідомляють "Українські новини".

Також, на думку Фаринника, питання помилування Тимошенко може бути розглянуто до Великодня.

"Є моменти, коли комісія збирається позачергово. Як у випадку з Луценком. Так що все можливо, якщо буде необхідність. Сама по собі комісія збирається тільки планово", - сказав він.

За його словами, планово комісія збереться приблизно в 20-х числах травня.

Водночас захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає можливим її помилування до завершення судових процедур.

"Відповідно до Конституції це право (на помилування) не обмежене. Всі обмеження, які встановлені, - встановлені самим президентом для себе у своєму указі. Але навіть у цьому указі немає того, про що говорив до сьогоднішнього дня Янукович, що нібито необхідно дочекатися завершення всіх виробництв. Це не так. Помилувати можна в будь-який день ", - сказав Власенко в ефірі "5 каналу".

На його думку, позитивне рішення щодо помилування Тимошенко залежить від бажання Януковича.

Як повідомлялося, 21 жінка-депутат Верховної Ради від опозиційних фракцій закликає президента Віктора Януковича прийняти рішення про помилування Тимошенко до Великодня.

Комісія з помилування розгляне можливість помилування Тимошенко.

Янукович заявляє, що може розглянути питання помилування Тимошенко після того, як будуть завершені всі судові процеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування