Депутати від опозиції хочуть запросити в Україну Папу Римського

Субота, 20 квітня 2013, 19:23

Група опозиційних депутатів пропонує запросити на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі Вселенського Патріарха Варфоломія та Папу Римського Франциска.

Про це йдеться в проекті постанови "Про організацію та проведення заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі", зареєстрованому у Верховній Раді, повідомляє Тиждень.ua.

Документ рекомендує також "включити представників депутатських фракцій" до складу оргкомітету з відзначення 1025-річчя хрещення Русі.

Як сказано в пояснювальній записці до проекту постанови, "Святий апостол Андрій Первозваний першим пробудив Христову віру на півдні України, у Тавриді. При мурах страбонового Херсонесу вперше на нашій землі звіщалося Євангеліє. У часи Римської імперії в Херсонесі мученицькою смертю закінчили свою земну дорогу двоє Пап — святий Климентій і святий Мартин Сповідник".

Відтак, зазначають автори документу, запрошення Вселенського Патріарха та Папи Римського "дозволить належним чином відзначити в Україні 1025-річчя хрещення Русі-України".

Під проектом підписались народні депутати Михайло Хміль, Ігор Васюник, Степан Кубів, Ярослав Дубневич, Ярослав Гінка, Лідія Котеляк, Степан Курпіль, Андрій Парубій.

У березні цього року предстоятель УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) запросив новообраного Папу Римського Франциска відвідати Україну з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

Пізніше посольство України при Святому Престолі у Ватикані та апостольська нунціатура в Україні виключили візит Папи Римського до України найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...