Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко готовий знятися на користь Кличка

Понеділок, 22 квітня 2013, 08:47

В опозиції готують спільний документ, у якому міститимуться принципи роботи на виборах у Київраду й мера міста, після його узгодження буде визначений єдиний кандидат.

Про це пише Комерсант із посиланням на джерела в опозиції.

За інформацією видання, документ поки носить робочу назву "Принципи висування єдиного кандидата".

"У цьому документі будуть визначені принципи спільної командної гри "Батьківщини", Удару й "Свободи" на виборах мера Києва й депутатів Київської міськради з урахуванням активної частини громадянського суспільства",- поділився співрозмовник в одній з опозиційних партій.

Зараз проект цього документа перебуває на узгодженні в трьох фракціях, але доступ до нього поки мають тільки лідери опозиції.

За словами джерела, тільки після того, як будуть визначені принципи, по яких опозиція буде відбирати кандидата, буде названо прізвище претендента на пост мера.

Не виключено, що в "Принципах" будуть закріплені й зобов'язання кандидата перед політичними силами, які його висунули.

"Коли це відбудеться — невідомо. Але ми будемо квапитися. Якщо чесно, багато часу пішло на підготовку до відставки уряду. Тепер цей час необхідно надолужити",— відзначив співрозмовник. 

Джерела близькі до Порошенка повідомляють, що "Порошенко провів особисті зустрічі з лідерами усіх опозиційних партій, в тому числі з Віталієм Кличком".

"Під час таких зустрічей Петро Порошенко знаходив підтримку. Там же було сказано, що якщо Віталій Кличко в останній момент все ж таки ухвалить рішення балотуватися в мери, Петро Порошенко не буде брати участь у виборах. Він не буде працювати на розкол опозиції", - сказав співрозмовник.

Коментуючи можливість висування єдиним кандидатом Петра Порошенко, в Ударі вважають, що його заяву про визначення єдиної кандидатури на пост мера "неправильно тлумачили".

"Порошенко сказав, що опозиція погодила, що на посаду мера буде висуватися єдиний кандидат, і це дійсно правда",- заявив депутат Валерій Карпунцов.

У Батьківщині мають намір висувати Порошенка, оскільки інших рейтингових кандидатів у партії немає, затверджують джерела.

"Микола Катеринчук не буде кандидатом. По-перше, у нього конфлікт із Олександром Турчиновим, по-друге, не підходить його ідея про балотування декількох кандидатів від опозиції з наступним зняттям усіх на користь самого рейтингового — це гра на руку влади,"— відзначив співрозмовник в "Батьківщині". 

Представники "Свободи" не підтвердили заяву Порошенко про закінчення переговорів про єдиного кандидата на пост мера столиці. В "Свободі" готові розглянути кандидатуру Порошенка, якщо в "Батьківщине" підтвердять, що він єдиний кандидат від цієї політичної сили. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...