Бостонський терорист почав давати свідчення і мав паспорт Росії - ЗМІ

Понеділок, 22 квітня 2013, 10:03

Підозрюваний у здійсненні теракту під час марафону в Бостоні Джохар Царнаєв у неділю опритомнів  і вже дає свідчення слідчим.

 Про це повідомляє телеканал ABC News з посиланням на джерела, близькі до слідства.

За даними телеканалу, слідчі у першу чергу ставлять запитання про спільників, інші можливі теракти  вибухові пристрої, які могли не спрацювати.

Царнаєв не може говорити через ушкодження в області шиї, тому відповідає на запитання письмово.

Крім того, представники американських спецслужб збираються допитати Кетрин Рассел, удову підозрюваного в здійсненні теракту в Бостоні Тамерлана Царнаєва, повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс із посиланням на адвоката Рассел.

У свою чергу американська газета "Лос-Анджелес таймс" написала, що "Царнаев мав російський паспорт".

У той же час влада США вирішували питання про надання йому американського громадянства. За інформацією видання, Царнаев подав відповідну заявку півроку тому.

При цьому в міграційній службі США знали про випадок домашнього насильства з боку Царнаева, а також про те, що їм цікавилося ФБР, що зменшувало його шанси на отримання громадянства.

Як повідомлялося, молодший брат Царнаева Джохар отримав американське громадянство 11 вересня 2012 року, "Інтерфакс-Україна".

Поліція США 19 квітня затримала в Уотертауні чоловіка, підозрюваного в причетності до вибухів на Бостонському марафоні, жертвами якого стали три людини й більш 180 були поранені. Пізніше чоловік помер у лікарні від численних кульових поранень.

Як відомо, внаслідок вибухів у Бостоні в понеділок, 15 квітня, загинуло троє людей, серед яких 8-и річний хлопчик. Більш 170 людей були поранені, десятки залишаються в лікарні, багато хто з них одержали важкі травми.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування