Економія в ЄС досягла межі - глава Єврокомісії

Понеділок, 22 квітня 2013, 14:43

Політика жорсткої економії в Європейському союзі (ЄС), проведена останнім часом з метою подолання фінансової кризи, досягла своєї межі.

Про це заявив глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, повідомляє агентство Bloomberg.

"Я впевнений, що в принципі політика вірна, однак вважаю, що вона досягла своєї межі. Успішна стратегія повинна бути не тільки добре спланованою, а й мати хоча б мінімальну політичну і громадську підтримку", - сказав він.

За його словами, вибір між суворою економією і зростанням неправильний за своєю суттю, оскільки, поки економляться кошти, повинні проводитися заходи, спрямовані на підтримку зростання, в тому числі в короткостроковій перспективі.

Також глава Єврокомісії натякнув, що деяким країнам може знадобитися більше часу на скорочення дефіциту бюджету та приведення його у відповідність до стандартів ЄС - не більше 3% ВВП на рік.

"Навіть якщо ми допускаємо правильність політики корекції дефіциту в принципі, "тонке налаштування" цього процесу підлягає обговоренню. Єврокомісія вже довгий час пропонує розглянути продовження термінів у разі високого дефіциту для окремих країн", - сказав Баррозу.

Зокрема, Франція вже звернулася до Єврокомісії з проханням дати їй відстрочку в питанні скорочення дефіциту бюджету до 3% ВВП.

На думку влади країни, незважаючи на те, що Франція не зможе досягти наміченої мети, проте вона проводить необхідні структурні зміни, які допоможуть усунути негативні наслідки слабкої економіки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування