Глави МЗС 4 країн приїдуть в Україну, щоб просити владу швидше працювати

Понеділок, 22 квітня 2013, 21:42

Міністри закордонних справ Польщі, Литви, Данії та Нідерландів 25 квітня планують відвідати з візитом Україну для проведення переговорів з питань євроінтеграції.

Про повідомили в Міністерстві закордонних справ Польщі.

Представник МЗС Рафал Собчак сказав, що головними темами розмов буде підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на саміті "Східного партнерства" у литовському Вільнюсі в листопаді 2013 року.

Співрозмовник агентства зауважив, що програма візиту буде оприлюднена найближчими днями.

Водночас, як повідомляє польське інформаційне агентство РАР, глава польського МЗС Радослав Сікорський повідомив, що під час візиту до Києва планує переконувати українську владу "пришвидшити реформи".

Він назвав "ключовими" найближчі тижні для підписання згаданої угоди, відзначивши "трохи кращу" атмосферу завдяки останнім рішенням, які прийняли в Україні, зокрема, помилуванню екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Українська опозиція закликала не карати Україну за деякі рішення її влади. Опозиція за підписання на саміті Угоди про асоціацію. Це тішить", - відзначив Сікорський.

Як відомо, ЄС висунув Україні низку вимог для підписання Угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у листопаді 2013 року, серед яких - проведення низки реформ та вирішення питань вибіркового правосуддя.

Україна та ЄС парафували Угоду про асоціацію, яка передбачає також створення поглибленої зони вільної торгівлі, в березні 2012 року після близько 5-річних переговорів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування