Прокурор назвала Тимошенко лицемірною і кличе європейських експертів

Вівторок, 23 квітня 2013, 11:59

Судовий розгляд справи про зловживання корпорації ЄЕСУ не може зрушити з місця протягом року через "негідну і лицемірну поведінку" підсудної екс-прем'єра Юлії Тимошенко, вважає держобвинувач Вікторія Калита.

"Через таку негідну і, я б навіть сказала, лицемірну поведінку вже рік справа не може зрушити з місця", - сказала прокурор журналістам у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На її думку, європейські експерти в ході оцінки ходу процесу у справі ЄЕСУ повинні дати оцінку, в тому числі, і поведінці підсудної.

Калита пішла від відповіді на питання, чи вважає вона можливим помилування Тимошенко.

"Питання помилування - компетенція не суду. Ми повинні розглянути цю справу по суті, оскільки вона знаходиться в суді, і визначитися щодо винуватості особи, якій пред'явлено обвинувачення", - сказав прокурор.

Вона також зазначила, що держобвинувачення поки не ініціює примусову доставку Тимошенко до суду.

"Ми не прихильники застосування якихось насильницьких заходів. Терпіння у нас поки ще є", - сказала Калита.

Як відомо, в рамках даної справи екс-прем'єру висунуто звинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах у період 1997-1998 рр.. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК); несплата податку по підприємству ЄЕСУ (ч.3 ст.27, ч.3 ст.212 КК); несплата прибуткового податку, (ч.3 ст. 212 КК); вчинення злочину шляхом службового підроблення (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК).

Розгляд справи у суді розпочався 19 квітня 2012.

З тих пір суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що Тимошенко відмовлялася брати участь у засіданні через стан здоров'я, навіть в режимі відеоконференції.

У вівторок суддя Костянтин Садовський знову відклав розгляд справи через відсутність Тимошенко до 21 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News