Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка заговорив про примусову доставку Тимошенко

Вівторок, 23 квітня 2013, 15:10

Генеральна прокуратура розглядає можливість звернення до суду щодо примусової доставки екс-прем'єра Юлії Тимошенко на судове засідання у справі ЄЕСУ.

"Тимошенко повинна постати ​​перед судом, тому в частині її хвороби є висновок судової медичної експертизи про те, що вона може співпрацювати зі слідством і судом", - заявив в ході брифінгу в Одесі генпрокурор Віктор Пшонка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Є висновок кваліфікованої комісії МОЗ, де написано, що курс лікування вона пройшла, і підлягає виписці, тому прийде час, і, не виключено, що держобвинувачення поставить перед судом, а суд зобов'язаний винести рішення в частині того, щоб Тимошенко була доставлена ​​до суду і стала учасником судового процесу ", - заявив він.

Крім того, він додав, що навіть у разі, коли Тимошенко не буде доставлена ​​до суду, судове рішення буде прийнято.

"Юлія Тимошенко в шістнадцятий раз відмовляється від появи на судовому засіданні у Харкові ... знайдіть мені, в якому законі виписано, що якщо Тимошенко не хоче йти до суду, судового рішення не повинно бути? Ні, воно має бути, і буде. Не сьогодні, завтра, але рішення повинно бути ", - заявив генпрокурор.

Він також додав, що інші кримінальні справи, які в даний час розслідуються відносно Тимошенко, близькі до того, щоб бути переданими на розгляд до судів.

"Є кримінальні справи, які розслідуються, і вони на стадії завершення. Вони також будуть направлені до суду", - заявив Пшонка.

Як відомо, Тимошенко більше року відмовляється приїжджати до суду.

У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єру пред'явлені звинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах в період 1997-1998 рр.. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК); несплата податку по підприємству ЄЕСУ (ч.3 ст.27, ч.3 ст.212 КК); несплата прибуткового податку, (ч.3 ст. 212 КК); вчинення злочину шляхом службової підробки (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 КК).

У вівторок суддя Костянтин Садовський знову відклав розгляд справи через відсутність Тимошенко до 21 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...