Юрій Макаров: Захоплення ТВі було в найгірших донецьких традиціях

Середа, 24 квітня 2013, 08:35

Представлення нового керівництва телеканалу ТВі колективу з етичної точки зору відбулось дуже непереконливо.

Таку думку висловив телеведучий, публіцист Юрій Макаров, передає Тиждень.

Макаров розповів, що повідомлення про зміну керівництва ТВі з’явилось на сайті до офіційної заяви перед колективом новопризначеного гендиректора Артема Шевченка.

"Жодного внутрішнього конфлікту чи протистояння не було навіть тіні. Головним чином, спершу, колектив був обурений тим, не що відбулось, а як це відбулося. Відбулось це за гіршими сценаріями", - підкреслив Макаров.

Він наголосив, що журналістів від самого початку шокувала посилена охорона каналу, яка не пропускала генерального директора та власника.

"Нагнали якихось мордоворотів, потрійний склад варти, яких я ніколи не бачив… Це перше, що шокувало колектив. Потім, коли з’явився цей ніби-то інвестор, він виглядав страшенно непереконливо. Третє, що мені особисто дуже не сподобалось, вони буквально за півдня внесли в Державний реєстр  нового керівника компанії", - заявив він.

Макаров додав, що "хлопці явно дуже добре підготувалися".

"З точки зору етичної та естетичної це виглядало дуже непереконливо. І Альтман, по суті, на жодне питання не відповів. Він не міг пояснити, яким чином канал має бути прибутковим. Він не пояснив, якщо канал не стане прибутковим, то навіщо йому ця халепа потрібна. Й він не пояснив, по суті, яким чином відбувалась зміна власників. Він себе позиціонує не як власник, а як інвестор", - підкреслив Макаров.

 "Я розумію, що це емоційні аргументи. Але коли така конфліктна ситуація, то інколи люди керуються саме емоціями та враженнями. Так от, з точки зору емоцій і вражень, все це захоплення відбувалось в найгірших донецьких традиціях", - додав телеведучий.

Він додав, що нове керівництво гарантуючи невтручання в редакційну політику, вже втрутилось у неї, коли "за сім хвилин до ефіру Артем Шевченко, повідомив Мустафі Найєму та Ілоні Довгань, що вони не виходять, та поставив вчорашній повтор".

Він додав, що журналісти вирішили вийти на свої робочі місця 24 квітня о 10-й і працювати над новинами та поточними програмами, розраховуючи, що ситуація легітимізується.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування