Черкаси майже "обезголовили": для імпічмента мера не вистачило 1 голосу

Середа, 24 квітня 2013, 15:08

На позачерговій сесії Черкаської міськради розглянуто рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Одарича.

Про це з посиланням на керуючого справами Черкаського міськвиконкому Миколу Кудрявцева пише Прочерк.

За його словами, для імпічменту міського голови Черкас Сергія Одарича не вистачило 1 голосу: "за" проголосувало 40 депутатів, 1 - проти, 1 бюлетень зіпсований. Сам Одарич заявив, що залишається міським головою.

Разом з тим на офіційному сайті Черкаської міськради зазначено, що відповідно до ст.59 закону "Про місцеве самоврядування", рішення ради приймається на її пленарному засіданні після обговорення більшістю депутатів від загального складу ради, крім випадків, передбачених цим законом.

При встановленні результатів голосування до загального складу сільської, селищної, міської ради включається сільський, селищний, міський голова, якщо він бере участь у пленарному засіданні ради, і враховується його голос.

Разом з тим голова лічильної комісії, депутат від КПУ Артур Савін стверджує, що рішення депутатів Черкаської міськради є легітимним, і якщо "вільних демократів" не влаштовує рішення сьогоднішньої сесії, вони можуть звертатися до суду.

Як відомо, раніше представники депутатської більшості звернулися до міського голови с проханням скликати сесію Черкаської міськради. За словами Одарича, депутати "переживають, оскільки з дня на день має відбутися відставка губернатора (Сергія Тулуба. – УП.)".

У березні представники опозиційних сил та громадськості заблокували трибуну та штурмували сесійне  приміщення з вимогою проведення місцевого референдуму та відміни рішення про обмеження мирних мітингів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News