Євроміністри: ЄС поки не вирішив долю асоціації з Україною

Четвер, 25 квітня 2013, 17:15

Із європейської сторони немає остаточного рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною, і українській стороні ще багато чого необхідно зробити.

Про це сказали міністри закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс і міністр європейських справ Данії Ніколай Ваммен журналістам після зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

"Ми повинні бути відвертими і справедливими - ми поки не на цьому етапі (згоди серед країн ЄС на підписання угоди про асоціацію з Україною), не підійшли до цього... Багато чого ще має бути зроблено", - сказав данський міністр.

Ваммен підкреслив, що Данія бачить Україну частиною європейської сім'ї, але все залежить від країни та її вибору.

Він також зазначив, що в питаннях євроінтеграції відповідальність лежить як на владі, так і на опозиції.

Міністр Данії уточнив, що "вікно можливостей" для України відкрито, і цей шанс необхідно використати.

У свою чергу його литовський колега Лінкявічюс підкреслив, що міністри приїхали до України з надією, що будуть використані всі можливості для того, щоб зробити можливим підписання Угоди про асоціацію у листопаді.

У свою чергу міністри закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та Нідерландів Франс Тіммерманс закликали Україну прискорити процес проведення реформ для успішної європейської інтеграції.

"Я хочу запевнити вас, що ми відзначили недавнє прискорення в зусиллях з впровадження реформ. Ми хочемо закликати вас продовжувати тим же чином", - сказав польський міністр.

Він підкреслив, що Україна здійснює реформи в першу чергу для себе.

А голландський міністр додав, що Україна є важливою європейською країною. Він звернув увагу на те, що Польща після вступу до ЄС стала однією з успішних країн.

Ukranews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування