Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" не спішить закуповувати російський газ

Четвер, 25 квітня 2013, 22:07

Компанія "Нафтогаз України" не планує у квітні-травні закуповувати значні обсяги російського газу для подальшого закачування в підземні сховища у рамках підготовки до опалювального сезону 2013-2014 років.

Про це повідомив голова правління компанії Євген Бакулін журналістам у Києві в четвер.

"Поки що ми не квапимося із закачуванням газу до ПСГ, тому що той необхідний обсяг, який нам буде потрібен для проходження опалювального сезону в 2013-2014 роках, ми закачати встигнемо", - сказав він.

"Залежно від того, які будуть переміщення з російського боку щодо ціни газу, буде розуміння, чийого газу буде більше в ПСГ", - додав Бакулін.

Голова НАК наголосив, що Україна продовжує переговори з Російською Федерацією про зниження ціни на газ.

"Ми продовжуємо переговори з російською стороною для того, щоб без якихось "військових дій" знайти взаємовигідні партнерські відносини, які відповідали б національним інтересам і України, і Росії. І сьогодні у нас є всі розрахунки, які підтверджують, що можна знайти компроміс. Ми ж не просимо собі якихось неринкових пільг", - підсумував він.

Як відомо, перша після майже тримісячної перерви зустріч голови "Газпрому" Олексія Міллера та віце-прем'єра України Юрія Бойка відбулася 22 квітня у Москві.

"Сторони обговорили комплекс питань співпраці у газовій сфері, зокрема пов'язані з відбором газу, а також з організацією його закачування до підземних сховищ України у весняно-літній період", - повідомив "Газпром".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування